Intels mini-computer er ikke større end et SD-kort








De næste par år kan vi forvente at se utallige nye produkter i kategorien ‘wearable gadgets’ – altså it-produkter, man tager på som briller, ure og avancerede pulsmålere.

Det kræver naturligvis, at udstyret trods beskedne størrelser og lav vægt alligevel skal have en computer i maven, der kan beregne data og eksempelvis kommunikere med mobilen i lommen via Bluetooth eller Wi-Fi.

Til det formål har Intel skabt Edison, som er en mini-pc på størrelse med et SD-kort.

Den lille computer er netop blevet vist frem på CES i Las Vegas, hvor it-producenter i øjeblikket præsenterer deres nyeste landvindinger.

Klar til sommer
Edison er Intels hidtil mindste computer, og den benytter en Quark-processor, som ikke kræver voldsom meget strøm for at fungere.

Computeren er baseret på x86-arkitektur og kører en version af Linux, der skal kunne tilpasses forskellige former for bærbar elektronik.

På CES kunne Intel også vise, hvordan Edison eksempelvis kan indgå i produkter målrettet spædbørn eller måske snarere deres forældre.

Her kunne Edison – kamufleret i en lille grøn plastikskildpadde – måle barnets puls, temperatur, aktivitetsniveau og kropsposition. Data kan sendes til forskellige enheder, typisk mobilen.

Intel forventer, at Edison er klar i løbet af sommeren.

Det er dog endnu ikke klart, hvad mini-computeren kommer til at koste, og om den i givet fald vil være billigere eller dyrere end Raspberry Pi, som koster helt ned til cirka 250 kroner.

Denne mini-pc er i entusiastkredse særlig populær, og den bliver også brugt til at lære britiske skoleelever at programmere.

Her er en video fra CES, hvor Intel fremviser og demonstrerer Edison:


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>