It-chef dropper alenlang it-strategi: Nu fylder den kun få slides

Det kan være sin sag at forfatte en it-strategi, der beskriver, hvordan it kan understøtte forretningen.

Løsningen er bare ikke at skrive en udførlig rapport om, hvor man vil hen med it-løsningerne, lyder budskabet fra it-chef Christian Maarssø fra virksomheden Delta, der arbejder med højteknologisk produktudvikling. 

“Jeg vil ikke have en 150 siders tekst-tung strategi, så jeg har forsøgt at lave en 15-18 illustrationer og nogle gode punchlines,” siger han til Computerworld.

“Det er mit håb, at vi i det kommende år kan bruge de her illustrationer til at læne os op ad, når vi skal træffe strategiske beslutninger,” fortæller han om sin nye it-strategi

Der er knap 300 medarbejdere i Delta fordelt på Danmark, Sverige og England, og der er 10 medarbejdere i it-afdelingen.

De er sammen med Christian Maarssø i gang med at tage den nye og mere simple it-strategi i brug. Den er lavet sammen med den eksterne rådgiver Lars Frahm, der er tidligere CIO i Coop Danmark.  

It-chefen nævner et eksempel på, hvordan en enkel PowerPoint-side kan illustrere noget, der ellers er ganske kompliceret at forklare.

“Vi har noget, vi kalder Click IT. Vi ønsker at have nogle løsninger, som nemt kan klikke ud og ind af vores system. Det skal ikke være meget integreret, men i stedet mere løst koblet,” siger han.

Se på billederne til højre, hvordan den del af Deltas it-strategi er illustreret – og læs mere om den praktiske forfølgelse af denne del af strategien i vores artikel om Deltas slankning af ERP-løsningen her.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>