KMD stopper fejlramt software efter koks i Hvidovre

Flere borgere i Hvidovre Kommune fik sig tirsdag en overraskelse, da de åbnede deres elektroniske post fra kommunen. Det, der blot skulle være en opgørelse over deres egne økonomiske forhold med kommunen, indeholdt nemlig i visse tilfælde flere hundrede sider med andre borgeres økonomiske oplysninger.

Læs også: Borgere fik tilsendt 728 sider om fremmede menneskers gæld med digital post

Opgørelserne er genereret af KMD, som siden tirsdag har arbejdet på at identificere og rette fejlen.

»Lige nu ser det ud til, at fejlkilden er den software, der styrer print af opgørelserne. Cirka 350 borgere er blevet påvirket og har fået dele af andre borgeres korrespondance. Men hvad der præcist er gået galt, er vi stadig i gang med at klarlægge,« siger pressechef Christoffer Hellmann fra KMD til Version2.

KMD-softwaren bruges til at generere opgørelser til både udskrift på papir og som digitale udskrifter i PDF-format, og systemet bruges af alle kommunerne, men det ser umiddelbart ud til, at det kun har været i Hvidovre Kommune, at der har været problemer.

KMD har endnu ikke med sikkerhed fundet fejlen og rettet den. Derfor har selskabet standset alle udskrifter, som genereres ved hjælp af den pågældende software. Alle andre kørsler end lige netop opgørelserne fra kommunerne, kører dog videre.

»Vi beklager selvfølgelig fejlen. Den ligger hos KMD, ikke hos kommunerne, og vi beklager de gener, det har givet for borgere og kommuner,« siger Christoffer Hellmann.

De fejlramte udskrifter indeholder oplysninger om eksempelvis betaling af ejendomsskatter, udbetaling af boligsikring og gæld til kommunen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>