Kommuner havde 50 millioner – KMD krævede 300 millioner

Kombit og KMD har indgået en historisk aftale, der skal sikre en fornuftig overgang i forbindelse med udbud af monopol-systemer for milliarder af kroner.

Dertil kræves en udfasningsaftale, der også skal sikre, at KMD ikke er bedre stillet end konkurrenterne.

Men selvom aftalen nu er landet med et resultat, som Kombit betegner som “inden for det indhentede skøn,” så har parterne været meget langt fra hinanden.

Ja, næsten en kvart milliard kroner.

Således afslører et brev, som Computerworld er kommet i besiddelse af, at KMD oprindeligt forlangte 300 millioner kroner.

Eksterne konsulenter vurderer
Omvendt skriver Kombit-direktør Hans Berthelsen i brevet:

“Kombit kunne naturligvis ikke acceptere et tilbud, som af eksterne konsulenter vurderes til at skulle koste 50-60 millioner kroner.”

Hverken Kombit eller KMD ønsker at oplyse den præcise slutpris i aftalen.

KMD oplyser dog, at aftalen skulle have et noget andet indhold end det, der var udgangspunktet for de meget forskellige priser, men vil ikke gå nærmere i detaljer med aftalens indhold.

Tidsplanen for udbud af monopol-systemerne, der årligt indbringer KMD over en milliard kroner, forventes med udfasningsaftalen på plads, at forløbe som planlagt.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>