Nu kaster Google milliarder efter nye algoritmer

Google har haft den helt store pung med i byen i weekenden og har smidt 400 millioner dollar, eller godt 2,1 milliarder danske kroner, på bordet for at få fingrene i virksomheden DeepMind Technologies.

Det bekræfter Google i en e-mail til IDG News Service.

DeepMind Technologies har base i London og beskæftiger sig med kunstig intelligens, men derudover er det endnu uvist, hvordan Google vil bruge den nyerhvervede teknologi i sine produkter.

Opkøbet sker blot 14 dage efter Googles opkøb af virksomheden Nest, som Google betalte svimlende 17,5 milliarder danske kroner for.

Google får fingre i nye algoritmer
På DeepMinds hjemmeside løfter virksomheden en lille flig af sine evner og tekniske kunnen.

“DeepMind er en virksomhed på forkant med den nyeste kunstige intelligens. Vi kombinerer de bedste teknikker indenfor machine learning og neurovidenskab, til at bygge kraftfulde algoritmer, som kan bruges til generelle formål,” skriver virksomheden DeepMind på sin hjemmeside.

Virksomhedens algoritmer bruges i dag indenfor særligt tre forretningsområder.

“Vores første kommercielle applikationer er indenfor kategorien simuleringer, e-handel og spil,” skriver DeepMind.

Google har ikke ønsket at kommentere teknikken over for IDG News Service.

Kunstig intelligens på hjernen
Den kunstige intelligens er i øjeblikket et hit hos amerikanske Google, som også havde en finger med i spillet omkring lanceringen af det såkaldte Quantum Artificial Intelligence Lab hos NASA, der bruges til forskning i machine learning.

Hos Google ser man netop machine learning og den kunstige intelligens som en vigtig ingrediens i virksomhedens fremtidige produkter.

“Vi håber, det hjælper forskerne med at konstruere mere effektive og mere nøjagtige modeller til blandt andet talegenkendelse og websøgning,” mener Google.

Læs også:
Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma

Google vil ind i dit hjem: Køber digital termostat for gigantbeløb

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>