Nu skal IBM’s Jeopardy-stormester ud og tjene penge

Watson er navnet på IBM’s supercomputer, der er mest berømt for at vinde en million dollars i den amerikanske udgave af quiz-programmet Jeopardy, skal nu til at henvende sig til det private erhvervsliv. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Watson er udviklet til at besvare spørgsmål og besidder derfor den unikke evne til at forstå naturligt sprog og emulere måden mennesker tænker på. Nu kaster IBM yderligere en milliard dollars (ca. 5,5 mia. kroner, red.) efter supercomputeren, så dens unikke regnekraft kan udnyttes af kommercielle applikationer via skyen.

Firmaet opretter en særlig enhed til formålet, kaldet ‘Watson Group‘, der kommer til at bestå af omkring 2000 medarbejdere, som skal videreudvikle Watsons evner.

IBM vil udnytte sit forspring inden for ‘kognitiv regnekraft’, der ifølge analysehuset Gartner er blandt de teknologiområder, man skal forvente sig meget af i den kommende tid.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>