På falderebet: Microsoft forlænger support på dødsdømt styresystem

Microsoft forlænger endnu en gang supporten af det 12 år gamle og meget udbredte styresystem Windows XP, der ellers har stået til at blive afsluttet endegyldigt til april.

Det kan du læse mere om her: Om 90 dage sendes sikkerhedssoftware til XP i graven

Microsoft har imidlertid nu besluttet at forlænge udsendelsen af sikkerhedsopdateringer til Windows XP med yderligere et år.

Det betyder, at selskabet vil udsende antimalware-opdateringer til System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protections og Windows Intune til 14. juli 2015.

De pågældende systemer anvendes primært af professionelle kunder.

Også konsum-rettede Security Essentials vil blive forlænget.

Sikkerhedsproblem
Netop sikkerhedsaspektet har været en af de væsentligste bekymringer ved Microsofts beslutning om at afslutte XP, der efterhånden har fået forlænget sin levetid adskillige gange.

12 år gamle Windows XP er fortsat i dag en af Microsoft meget populære styresystemer og anvendes fortsat mange steder.

Det kan du læse mere om her: Her er de mest populære styresystemer netop nu

Det er dog trods den nye forlængelse fortsat Microsofts plan at stoppe endegyldigt med at udsende opdateringer til XP inden for den kommende tid.

Men selv om de fleste XP-kunder godt er klar over, at den planlagte afslutnings-dato – hvor Microsoft vil udsende den allersidste sikkerhedsopdatering til systemet – nærmer sig, har mange af dem problemer med at nå at skifte inden udløbsdatoen til april.

Det kan få konsekvenser, idet Microsoft ikke vil patche opdagede sårbarheder efter udkøbsdatoen.

Det kan du læse mere om her: Microsoft: Skynd dig at opgradere – ellers kan det blive kritisk

Den nye forlængelse har alene til hensigt at give pressede kunder lidt ekstra tid til at færdiggøre skiftet fra XP til et nyere styresystem.

Opdateret: Microsoft understreger over for Computerworld, at den såkaldte ‘end-of-service’ ikke er udskudt og at den som planlagt vil finde sted til april, men det altså alene er anti-malwarebeskyttelsen, der forlænges.

Læs også:

Denne hardware giver XP dødsstødet

Microsoft: Skynd dig at opgradere – ellers kan det blive kritisk

Så mange bruger Windows XP – og får snart problemer

Microsoft: Sådan skal I gøre med jeres Windows XP

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>