Sikkerheden sejler: Her vil hackerne ramme dig i det kommende år

Hackernes metoder bliver mere og mere avancerede, og de cyberkriminelles vingefang bliver større og større i takt med, at internettets og digitaliseringens udbredelse vokser.

I dag færdes vi med internettet i lommen, når vi bevæger os rundt. Og mængden af vigtige data, som opbevares og cirkulerer på nettet, stiger for hver eneste dag, der går.

Det er noget, som hackerne sigter efter at udnytte.

Det fremgår af sikkerhedsfirmaets McAfees store sikkerhedsrapport for 2014, der belyser de nye sikkerheds-tendenser, som vi bør forholde os til i det kommende år.

Mobil er i kikkerten
De mobile apparater er blandt de absolutte hacker-hovedmål i det kommende år.

Det er kun de færreste, der i dag kører sikkerhedsprogrammer på deres smartphones, selv om antallet af angreb ifølge McAfee står til at stige markant i 2014.

Det drejer sig især om angreb, der sigter efter at høste data uden at blive opdaget.

Ifølge sikkerhedsfirmaet steg antallet af denne type angreb med 33 procent i 2013, mens antallet af tilsvarende angreb på pc’er var på niveau med 2012.

Den tendens venter sikkerhedsfirmaet vil fortsætte. Hackerne er med andre ord i fuld gang med at skifte fokus fra pc’er til mobile maskiner.

Ikke mindst styresystemet Android har hackernes bevågenhed. McAfee har tidligere peget på en ny type malware, der gør det muligt at bypasse validationen af digitale signaturer.

Det kan du læse mere om her: Disse områder er ekstra farlige lige nu.

Den danske sikkerhedsekspert Shehzad Ahmad skrev for nylig i Computerworld, at der findes masser af skadelige programmer til smartphones, men at de kun rammer ganske få telefoner.

Det kan du læse mere om her: Så sikker er din smartphone – bliver næsten aldrig ramt af malware.

Gidsler og løsepenge
Hijacking af pc’er og servere. Fulgt af kontante krav om løsepenge for at igen at frigive dem, så de bliver brugbare igen.

Ifølge McAfee er denne model under fremmarch i hackerkredse, hvor der ikke mindst arbejdes på at udvikle såkaldt ransomware, der er programmer udviklet specielt til at hijacke og overtage pc’er og servere og dernæst gøre dem ubrugelige.

Det er ikke usandsynligt, at løsepengene vil blive opkrævet i de nye virtuelle valutaer, der er meget svære at spore.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>