Sikkerhedskaos for verdens hæveautomater: Kører stadig på Windows XP

Langt de fleste af verdens hæveautomater kører på forældet software og får snart et seriøst problem med sikkerheden. Det skriver Businessweek.

Den omtalte software er det snart 13 år gamle Windows XP, som Microsoft indstiller supporten på den 8. april. Det vil sige, at de hæveautomater, der kører på det aldrende system – USA’s største leverandør anslår det til at være 95 procent i USA og på verdensplan – ikke længere får de sikkerhedspatches, der skal sikre maskinerne mod angreb.

De maskiner, der kører Windows XP embedded har dog en længere frist. Her løber supporten nemlig indtil januar 2017.

Læs også: Mistroiske hackere inficerede pengeautomater med USB-nøgle

Den enkelte hæveautomats fremtid afhænger blandt andet af alderen. Nyere modeller kan via fjernstyring opdateres til et nyt system, mens ældre modeller må skiftes ud fysisk. Den mest anvendte opdatering er Windows 7, men det system kan mange af de ældre maskiner simpelthen ikke køre.

Læs også: Pensioneret Windows XP i rejsekort-automater er en sikkerhedsrisiko

Aravinda Korala fra KAL, der leverer software til hæveautomater, forventer, at kun 15 procent af hæveautomaterne i USA er opdateret til Windows 7, når kalenderen viser 8. april.

»Det går langsommere for hæveautomater end for computere. Selvom de ser ud til at være alle steder, så er de tre millioner på verdensplan et lille antal i forhold til den samlede base af Windows-brugere. Som regel udstedes sikkerhedsopdateringer, der kun påvirker automaterne, kun en gang i kvartalet«, siger Aravinda Korala.

Microsoft sælger skræddersyede support-løsninger til Windows XP, men prisen gør det til en lidet attraktiv mulighed. Prisen for at opgradere en hæveautomat til Windows 7 varierer fra omkring tusind kroner til titusindevis af kroner.

Opdateret kl 14:36

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>