Syv hårde sandheder: Svære at acceptere – men vil gøre dit liv nemmere














Det er så sikkert som amen i kirken, at ting altid vil gå galt. Og jo før, man som it-chef erkender det, jo bedre rustet er man til at løse opgaverne.

Læren kommer fra tyske Hans-Joachim Popp, der er CIO i det tyske luftfarts- forskningscenter, Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfart (DLR), og som fornylig besøgte Danmark for at holde en keynote for en række danske it-chefer, der var samlet til Computerworlds store it-chef-møde, CIO Update.

Hans-Joachim Popp har gennem årene stået i spidsen for en række store it-projekter i DLR, der er en teknologi-tung forsknings-organisation med 7.400 ansatte fordelt på lokationer over det meste af Tyskland.

Hans arbejde har inkluderet adskillige større it-projekter og tunge implementeringer.

Hans erfaring har han kogt ned til syv grundlæggende regler, som enhver it-chef med fordel kan lære uden ad, da det vil gøre det nemmere at komme videre og få løst problemerne.

“En ting er sikkert: Store projekter vil gå galt. Jo større projektet er, jo større er sandsynligheden for, at et eller andet vil gå galt undervejs,” sagde den tyske top-CIO til forsamlingen af danske it-chefer.

Vildt kompleks arkitektur
Vi lever i en tid, hvor den teknologiske udvikling i stigende omfang øger kravene til it-chefernes teknologiske overblik.

Engang var det tilstrækkeligt, at en it-chef kunne holde de interne systemer i stabil drift med et minimum af nedetid.

Men sådan er det ikke længere.

I dag skal er selve konstruktionen og designet af virksomhedens samlede it-arkitektur afgørende for virksomhedens effektivitet.

Det gør kort og godt en forskel for både omkostninger og for produktiviteten, om it-chefen vælger det ene eller det andet system, som skal spille sammen med de øvrige systemer i et samlet og effektivt hele.

Det gør hurtigt den samlede it-arkitektur til en meget kompleks størrelse, som er svær at overskue.

Til gengæld er de enkelte systemer grundlæggende meget mere stabile end tidligere, mener Hans-Joachim Popp.

“Der sker meget færre nedbrud end tidligere. Men når de så sker, har de til gengæld langt støtte impact på langt flere brugere,” sagde han til gruppen af danske top-it-chefer på CIO Executive Update.

Klik videre og se Hans-Joachim Popps syv hårdt erfarede grundregler, som enhver it-chef bør lære udenad.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>