Test: Mobilt internet spiller max

Københavns Kommune vil gerne have lov at levere gratis Wi-Fi til alle borgere, turister og gæster. Men det synes telebranchen bestemt ikke om. Der er allerede et mobilt internet og en forretning, som dækker behovet, er argumentet. Det kan du læse mere om her og her.

Men hvor godt virker det mobile internet i København og omegn egentlig?

Det spiller simpelthen max. Så kort kan det siges. Jeg kan i hvert fald ikke pege på et eneste sted på min tur i fredags gennem centrum af København og nordpå mod Helsingør, hvor forbindelsen til nettet blev langsom eller ligefrem forsvandt.

Meget overraskende, for især turen nordpå med Kystbanen har tidligere været plaget af mobilhuller, især omkring Vedbæk og Rungsted.

Måske har jeg bare været lidt heldig med togturen nordpå, for da jeg kørte retur, smuttede forbindelsen faktisk meget kortvarigt fire gange: Ved Nivå, ved Rungsted og ved Vedbæk station og så i tunnelen mellem Nørreport og Vesterport.

Topkarakter trods alt
Alligevel vil jeg give det mobile internet en topkarakter, alt taget i betragtning. Som en glad Sonos-bruger kan jeg bevæge mig ud i virkeligheden og tage den sømløse oplevelse af adgang til alverdens musik alle vegne med mig, som streaming har vænnet mig til hjemme i privaten. Og samtidig kan jeg surfe løs, som var jeg koblet på mit eget Wi-Fi.

Anyway.

Jeg begyndte dagen i Sundby på Amager med at tænde for min Samsung Galaxy IIIS 4G – dog kun med et 3G-abonnement – og familiens Nexus 7 af første aftapning. Telefonen koblede jeg fra vores trådløse netværk, og siden sørgede TDC for at holde mig online, stort set så længe jeg bad om det. Fra 9.30 til 12.00 og igen fra 14.00 til 16.30.

I alt blev det til et dataforbrug på 148 mb, viser en efterfølgende opgørelse fra teleselskabet.

Jazz på hele vejen
Som det første startede jeg min TuneIn-app og fandt min yndlingsstation fra USA, jazzradio.com. Og den spillede lige siden.

Med smooth jazz i ørene gik jeg til Sundby Metrostation. På vejen købte jeg en billet med app’en mobilbilletter (som i parentes bemærket er knap så velfungerende – jeg var tæt på at få en bøde, fordi app’en i første omgang viste den indkøbte billet forkert på skærmen).

Efter ti minutter i Metroen nåede jeg til Kongens Nytorv … stadig med masser af jazz i ørerne og fuld skrue på browseren. Og billet-app’en kørende.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>