Twitter træffer ‘helt usædvanlig’ designbeslutning

Hos det populære mikroblogging-site Twitter med omkring en halv milliard brugere har man valgt at gå ganske nye veje for at kapre flere brugere.

Selskabet har simpelthen valgt at sløjfe sin normale tilmeldingsformular, når man tilgår sitet fra en Windows-pc og Mac, og erstattet det med en app-download – som man lige skal bladre lidt efter på Twitters website.

Hvis man derimod tilgår sitet fra en Android eller iOS-enhed, fungerer tilmeldingsprocessen ganske normalt, som man har kendt gennem internettets 25-årige historie med afgivelse af navn, brugernavn, adgangskode og deslige. 

‘Helt usædvanlig’
Computerworld har bedt usability-eksperten Rolf Molich om at teste Twitters nye tilmeldingsproces. Han har 30 års erfaring inden for brugervenlighed i firmaer som Nielsen Norman Gropup og sit eget selskab DialogDesign.

Han har i forvejen ikke en Twitter-konto, og usability-eksperten er langtfra imponeret over, hvor bøvlet det er at komme til at kvidre med på nettet.

“Jeg har ikke noget imod, at man prøver noget nyt, men tilmeldingen er helt usædvanlig, da den er besværlig, tager for lang tid og sproget hopper frem og tilbage mellem dansk og engelsk,” lyder bedømmelsen fra Rolf Molich.

“Det tog omkring 11 minutter fra jeg startede, til jeg kunne taste mine oplysninger ind, og det er cirka tre gange længere tid, end jeg ville forvente,” fortsætter han.

Sådan gjorde vi
Den lynhurtige test af tilmeldingen til Twitter foregik ved, at Rolf Molich tastede t-w-i-t-t-e-r-.-c-o-m ind i en browser på sin Windows 8.1-maskine og ledte efter tilmeldingsknappen.

Den blev ikke fundet i første hug, hvorefter usability-eksperten bladrede rundt, indtil han endelig fandt app-download til Windows 8.

Herefter blev han bedt om at indtaste sin mailadresse, hvorefter han fik mailet et link, som umiddelbart ville sende ham ind i Microsofts app-butik.

“Det virkede dog lidt underligt, at man i mailen får at vide, at man skal åbne linket fra en mobil enhed,” lyder det fra Rolf Molich, som ved et ganske normalt museklik blev sendt ind til den gratis Twitter-app i Microsoft-butikken.

Hvad så nu? 
App’en downloades og installeres på Windows-maskinen, hvorefter den umiddelbart ikke kan findes.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>