Amerikansk medie til besøgende i Sochi: Regn med at blive hacket under OL

Det er ikke et spørgsmål om du bliver hacket, hvis du bruger it-udstyr i Rusland under OL, men om hvornår, du bliver hacket. Sådan lyder det fra den amerikanske nyhedsstation NBC, der i et indslag undersøger it-sikkerheden i OL-værtslandet.

NBC testede sammen med en sikkerhedsekspert hvad der skete, når de brugte fabriksnye enheder til at tilgå internettet via trådløse netværk. På mindre end et minut var hackere på sporet af en fabriksny computer, og computeren var hacket inden for 24 timer.

I et andet tilfælde var en smartphone kompromitteret få minutter efter en forbindelse til et trådløst netværk på en restaurant.

Kaspersky siger til NBC, at besøgende har så mange enheder med, at hackerne har rigeligt med muligheder for at angribe. Samtidig kan alle dele af it-infrastrukturen være under angreb, så det ikke kun der åbne trådløse netværk, der udgør en sikkerhedsrisiko.

Men det er ikke kun it-sikkerheden, rejsende skal være opmærksomme på. Ifølge NBC skulle det amerikanske udenrigsministerium ligefrem have sagt, at besøgende ikke skal regne med nogen form for privatliv – heller ikke på hotelværelset.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>