Apples ‘XP-problem’: Ingen sikkerhedsopdateringer til fire år gamle Snow Leopard

Om godt en måned vil de mange millioner Windows XP-brugere ikke længere få sikkerhedsopdateringer fra Microsoft, hvilket har fået masser af opmærksomhed, selvom der kom en – godt nok ikke ret populær – afløser for XP tilbage i 2007, altså for syv år siden.

Men hos Apple går det hurtigere med at falde i unåde, for det 4,5 år gamle styresystem OS X 10.6 Snow Leopard får heller ikke længere sikkerhedsopdateringer. Det skriver amerikanske Computerworld.com.

Apple har netop sendt opdateringer ud, der skal lukke et kritisk SSL-sikkerhedshul, men hullet optræder ikke i Snow Leopard. Ved tidligere lejligheder er Snow Leopard dog også blevet sprunget over, mens de nyere styresystemer har fået en sikkerhedsopdatering. Den seneste sikkerhedsopdatering til 10.6 Snow Leopard kom således i september 2013.

Læs også: Apple retter SSL-sikkerhedshul i OS X

Læs blogindlæg: Apple’s SSL-brøler

Snow Leopard blev afløst af OS X 10.7 Lion i sommeren 2011, så har man købt en Mac for lige over 2,5 år siden, uden at opgradere styresystemet siden da, er man i Apples øjne for langt bagud til at få kritiske sikkerhedsopdateringer.

Selvom det typisk er noget billigere og mere overskueligt at opgradere til nyere versioner af OS X, sammenlignet med at skifte til en ny version af Windows, bruger 19 procent af klodens Mac-ejere stadig Snow Leopard.

Apple har tidligere haft et princip om at understøtte den nuværende og den forudgående version af OS X, men i takt med at kadencen gik op, og der kom en ny version cirka en gang om året, blev det udvidet med en ekstra generation. I dag kommer Mac-maskiner med OS X 10.9, så version 10.8 og 10.7 er blevet patchet.

Opdatering: Det fremgik oprindeligt af artiklen, at Snow Leopard også var ramt af SSL-hullet – det er ikke tilfældet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>