Bitcoin-kursen falder drastisk efter tekniske problemer

Kursen på bitcoins fik mandag et ordentligt knæk, fra 700 dollars til 540 dollars, efter afsløringen af en softwarefejl, der gjorde det muligt at snyde.

Ved at udnytte fejlen kunne bitcoin-svindlere få udbetalt dobbelt så mange bitcoins som de betalte for. Derfor stoppede Mt. Gox, den største handelsplads for bitcoins, mandag al handel med den populære kryptovaluta. Det skriver BBC.

Mt. Gox opdagede ‘unormal aktivitet’ i bitcoin-handlen og lukkede for alle transaktioner, og en nærmere efterforskning afslørede så, at det var muligt at snyde. Problemet begrænser sig ikke til handel hos Mt. Gox, skriver det japanske firma bag.

Hos Bitcoin Foundation, der har ansvaret for softwaren bag bitcoins, afviser man omvendt, at fejlen er generel. Muligheden for at få dobbelt op på bitcoins skyldes en uheldig kombination af faktorer hos Mt. Gox, fortæller organisationen til BBC.

Det er både softwaren til at gemme bitcoins i en pung (wallet) hos Mt. Gox, supportproceduren hos handelspladsen og en ‘obskur, men velkendt’ mærkværdighed i måden transaktioner bliver identificeret, lyder det fra Bitcoin Foundation.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>