Blog: Er I klar til den nye digitale æra?






Disse år er præget af en trend, som er båret frem af internettet og dets muligheder. I en grad aldrig oplevet før er vi mennesker forbundet med hinanden nærmest i realtid – og ikke kun med hinanden, men også med de maskiner, gadgets og devices vi omgiver os med, og som er blevet en naturlig del af vores hverdag. Man kan sammenligne det med, hvad neurovidenskaben kalder ‘connectome’, som beskriver den samlede masse af elementer og forbindelser, der findes i den menneskelige hjerne – i vores digitale hverdag vil jeg referere til det som den digitale ‘connectome’.
Og hvad er så det? Og hvad betyder det for vores liv og den måde, vi driver forretning på? 

Internettet og dets muligheder er blevet så omfattende og komplekse, at det i dag er en udmærket konkurrent til den menneskelige hjerne. Internettet udgøres af milliarder af mennesker, maskiner, sensorer og stadigt mere intelligente og autonome software-systemer. Og denne komplekse masse er ganske uforudsigelig og rummer samtidig uanede muligheder. Og jeg tror på, at fænomenet fuldstændig vil ændre de forretningsmodeller, vi kender til og vil forandre den måde, vi hidtil har levet og arbejdet på. 

En af de mest mærkbare trends, denne ‘forbundethed’ bærer med sig, er automatisering. Vi ser det i vores hjem, hvor vi allerede i dag kan fjernstyre kaffemaskiner og videoovervågning. Virksomheder kan overvåge deres ejendomme, og mennesker kan bruge de digitale teknologier til at holde øje med deres eget helbred, medicinering og så videre. Og på arbejdspladsen vil teknologien i stadigt stigende grad forandre den måde, vi samarbejder på. Omdrejningspunktet for denne udvikling er vores tablets. Antallet af unikke abonnenter på mobile enheder er omkring 3,2 milliarder verden over, svarende til 45 % af verdens befolkning. På sigt vil disse forbundne enheder være i stand til at interagere direkte med mennesker – og uden menneskelig involvering. Eksperter forudser, at den potentielle markedsværdi for det, vi kalder ‘The Internet of Things’, som igen danner grundlaget for den autonome økonomi, vil være på mellem 2,7 og 6,7 billioner USD i 2025. Det er ikke småpenge. 

Hvad betyder det så for den måde, vi driver forretning på i dag? 

Hvis virksomheder skal overleve og trives i en verden, hvor digital automatisering tager over, er det altafgørende, at de har tilstrækkeligt med indsigt og tilpasningsevne til at genopfinde sig selv – og udtænke helt nye forretningsmodeller. Og det skal ske hurtigt: Vi ser hele tiden nye innovative tiltag, som risikerer at overhale os inden om. Så sent som sidste år talte alle om Fitbits, de digitale armbånd der følger vores færden, siden var det Google Glasses – og lige om lidt er det noget andet. 

Så vi skal vågne op nu. Om et år er det for sent.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>