Børn på fire år skal lære at programmere

Linda-liukas-portræt.jpg

På lidt over en uge har finske Linda Liukas rejst næsten halvanden million kroner – 260.000 dollar – til børnebogsprojektet “Hello Ruby”, som skal åbne teknologiens magiske verden for børn i alderen fire til syv år.

Bidragene til projektet er kommet ind via iværksætter- og crowdfunding-portalen Kickstarter. De mange rare penge skal bruges til produktion og tryk af bogen, som efter planen skal ligge klar til sommer.

Projektet har været tre år undervejs, og målet er at lære de små poder om fundamental kodning og programmering. Ud over en traditionel højtlæsnings-bog følger også en arbejdsbog, hvor ungerne skal løse forskellige opgaver. Begge dele bliver efter planen også tilgængelige som e-bøger.

Hovedfiguren i børnebogen er den rødhårede pige Ruby – en lille pige med en stor fantasi – som for en skandinav leder tankerne hen på børnebogs-klassikere som Pippi Langstrømpe, skarnsungen Emil fra Lønneberg og de finske Mumi-trolde.

Linda Liukas havde oprindeligt sat 10.000 dollar som succeskriterium, og hun er lige nu overvældet over projektets succes. Hun har blandt andet annonceret, at hun vil kaste sig ud i at producere en forældre-guide til Ruby-universet.

“Jeg havde aldrig forestillet mig en så stor interesse og opbakning til projektet. Bidragene er kommet fra folk over hele verden. Det gør det muligt for mig at arbejde med Ruby-projektet på fuld tid,” fortæller Linda Liukas på en telefon fra Helsinki.

Hun står også bag det globale non-profit community Railsgirls, som arbejder for at få piger til at interessere sig for teknologi og programmering. Hun har desuden arbejdet for Codecademy – et New York-baseret firma, der leverer online-uddannelse.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>