BREAKING: Nokia satser på Android-platformen

Nokia pressemøde MWC.jpg

Nokia X Homescreen
Sådan ser hjem-skærmen ud på en X-telefon, der bygger på Android-platformen.

Mobile World Congress, Barcelona: Stephen Elop har netop meddelt, at Nokia nu kommer med sine første Android-telefoner nogensinde.

Det sker i form af Nokia X, X+ og  XL, der alle bygger på open source-platformen Android, men har tæt integration til Nokias og Microsofts tjenester.

Meddelelsen kom på Mobile World Congress i Barcelona, hvor adskillige hundrede pressefolk og analytikere var mødt op – inklusiv Computerworld – til Nokias pressemøde. 

De tre Android-produkter vil blive prissat, så de kan konkurrere med de lidt billigere Android-produkter, meddelte Stephen Elop fra scenen.

Windows Phone lever videre
At Nokia nu – efter at have afvist det i flere år – åbner op for Android, betyder dog ikke, at Windows Phone er fortid.

“Vi er stolte over, at Windows Phone er den hurtigst voksende platform, og at vi har fordoblet vores salg på et år,” lød det fra Stephen Elop, da han blev spurgt, om det ikke havde været klogere at satse på Android allerede dengang, hvor han meddelte, at Symbian var en “brændende platform.”

I stedet for handler det nu om for Nokia og Microsoft at have produkter i alle prisklasser og til alle kundegrupper, tilføjede Stephen Elop.

Integrerer to software-verdener
Nokia X-produkterne vil blandt andet få en tæt integration til Microsoft-tjenester som Skype, OneDrive og outlook.com. 

Stephen Elop lagde vægt på, at X-familien bygger på Nokias velkendte kvalitet og design.

Med enhederne kan man både anvende apps Nokia Store og anvende eksempelvis HERE Maps og Nokias MixRadio – men også køre Androd-applikationer.

“De er bygget på Android-platformen, hvilket betyder at folk har adgang til hundredtusinder af Android-apps, men vi differentierer ved at lade dem integrere til Microsofts cloud, ikke Googles cloud,” sagde Stephen Elop blandt andet fra scenen i Barcelona.

Her er X-telefonerne
Nokia X har en skærm på fire tommer og et kamera på tre megapixels. X+ kommer med mere storage og hukommelse for bedre at kunne understøtte spil, billeder og video.

Den sidste Android-samrtphone, Nokia XL, har en skærm på fem tommer og har både kamera for og bag (fem megapixel bagpå).

Alle tre telefoner har en Qualcomm Snapdragon dual core processor og understøtter to SIM-kort.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>