Dansk iværksætter-succes henter mega-investering i Asien

Det danske e-faktureringsfirma Tradeshift har netop hentet en gigantinvestering på 400 millioner kroner fra venturefirmaet Scentan Ventures fra Singapore. 

Det meddeler Tradeshift i en pressemeddelelse.

Med den seneste investering har den danske iværksætter-virksomhed i alt modtaget mere end 600 millioner kroner i investering.

Herunder en investering på 100 mio fra Paypal.

“Vi har brugt lang tid på at afgøre, hvem der vil være den bedste partner til at føre Tradeshift til det næste niveau. Ikke bare når det gælder investeringer, men også når det gælder strategi for global ekspansion. Og Scentan Ventures havde en klar forståelse for vores vision,” siger administrerende direktør og medstifter af Tradeshift, Christian Lanng, ifølge en pressemeddelse.

Udspringer af IT- og Telestyrelsen
Tradeshift blev i 2010 startet af de to danske iværksættere Christian Lanng og Mikkel Hippe Brun, der begge har en fortid i IT- og Telestyrelsen, hvor Christian Lanng var kontorchef.

Her udviklede de den offentlige e-faktureringsløsning NemHandel.

Men i samarbejde med Skype-investor og tidligere ejer af Nyhedsavisen, Morten Lund, førte en del af ideerne bag NemHandel med over i Tradeshift, hvor de har udviklet en platform, der gør det muligt for virksomheder at udveksle fakturaer med hinanden.

Tradeshifts ambition er at forbinde alle klodens virksomheder på én global platform, har Christian Lanng tidligere fortalt i et interview med Computerworld.

“Hvis vi ser på forbrugerområdet, er det socialt fra starten i dag. Kigger vi på forretningssoftware derimod er det meget begrænset, og det er ironisk i en verden, der er forbundet med 1 milliarder brugere på Facebook,” sagde han.

I Tradeshifts første levetid havde virksomheden til huse i kælderen i Morten Lunds villa.

Men i dag har virksomheden base i San Francisco, og mere end 500.000 virksomheder i 190 forskellige lande bruger i dag Tradeshifts faktureringsplatform. Blandt dem er danske Vestas, DHL og den franske stat.

Læs også:
Danske Tradeshift: Her er hemmeligheden bag vores succes

Dansk opstarts-virksomhed putter fem millioner kunder i forlommen

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>