Disse ting bliver afgørende for små it-butikkers overlevelse

Onlinesalg, supermarkeder og store butikskæder som Computercity, Fona, Elgiganten og Expert har de sidste 10-15 år gjort livet surt for de lokalt baserede it-forhandlere.

Men trods den skarpe konkurrence er der stadig plads til de lokale spillere, hvis de vel at mærke forstår at tilpasse deres forretning til de nye spilleregler på markedet.

Sådan lyder budskabet fra direktør Peder Hvejsel fra it-butikskæden CBC.

“Der er stadig lokale it-forretninger i langt de fleste provinsbyer. Men det er kendetegnende, at langt de fleste af de lokale butikker, der er tilbage, samtidig er medlem hos os i CBC. Det er der måske en sammenhæng i. De, der har valgt at stå sammen, udveksle erfaringer og lære af hinanden – det er dem, der har været i stand til at klare sig,” siger Peder Hvejsel.

60 medlemsvirksomheder
Det er da også et faktum, at CBC-kæden trods sin måske knap så skarpe profil, er landets største it-kæde, hvis man måler på antallet af forretninger.

Lige nu har CBC omkring 60 medlemsvirksomheder, hvoraf to tredjedele ligger vest for Storebælt.

Peder Hvejsel fortæller, at de 60 medlemsvirksomhederne tilsammen genererer en årlig omsætning på cirka 850 millioner kroner.

Salget er fordelt med omkring 60 procent til erhvervskunder og resten til private forbrugere.

Peder Hvejsel erkender dog, at salget til de private kunder gennem mange år har været under stigende pres.

Men det betyder ikke, at den lokalt forankrede forhandler er på vej ud, mener han.

“Det er klart, at privatdelen er for nedadgående. Men jeg tror stadig, at der vil være et privat marked i ganske mange år. Vores kundesegment på privatmarkedet hedder +40 år med en stigende andel af kunder, jo højere vi kommer op aldersmæssigt,” lyder det fra CBC-direktøren.

“Det er folk, der gerne vil handle i en forretning, se hvad det er, de køber og som efterspørger en god betjening. Man kan så spørge, om den type forretning eksisterer om 20 år? Det tror jeg ikke på. Så enten har man udviklet sin forretning, eller også er man der bare ikke længere. Men sådan er der jo så mange brancher, der har forandret sig,” siger Peder Hvejsel.

Læs også:

Få historien: It-butikkernes vilde rutsjetur

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>