Dit ERP sender dig ind i en blindgyde: Sådan kommer du ud igen

Som Computerworld har beskrevet i en stribe artikler, er der en del virksomheder, der har et behov for at modernisere på ERP-fronten.

Mange af løsningerne har efterhånden en del år på bagen – og fra en tid, hvor eksempelvis mobilitet og cloud ikke var de centrale it-trends, som de er i dag. 

Det er naturligvis en situation, som ERP-leverandørerne står på spring for at udnytte med nye, mere tidssvarende løsninger.

Vi har blandt andet interviewet ERP-leverandørerne Infor, Oracle, SAP og Microsoft om deres bud på, hvordan fremtidens ERP-løsninger skal se ud og fungere.

Men også eksperterne peger på, at der er et behov for at komme videre på ERP-fronten – og at det formentlig er ved at være slut med ERP, som vi kender det.

Har du et legacy ERP?
Gartner skriver eksempelvis i en ny analyse, at vi allerede i 2016 vil betegne de meget tilpassede ERP-implementeringer som “legacy ERP.”

Gartner mener, at CIO’erne i stedet for de klassiske ERP-monolitter, der kører on premise, skal se på alternativerne.

“Behovet for agilitet og for hurtigt at kunne reagere har betydet, at de meget tilpassede ERP-implementeringer er blevet en blindgyde, og det har skabt en del legacy ERP-installationer, som man er nødt til at tage hånd om på en konstruktiv måde.”

Analysefirmaet peger på, at særligt dem, der var tidligt ude med at tage ERP i brug – eksempelvis store virksomheder inden for fremstilling og distribution – nu betaler regningen for mere end et årtis omfattende tilpasninger af systemerne.

“Virksomheder, der i dag ønsker at forbedre administreringen, kan drage fordel af de lavere omkostninger, bedre funktioner og højere proces-fleksibilitet, der kan opnås ved at blande cloud-applikationer med on-premise applikationer i det, der refereres til som ‘postmoderne ERP.’” 

Gartner vurderer i analysen, at mindst 30 procent af de service-centrerede virksomheder i 2018 vil have flyttet størstedelen af ERP-applikationerne ud i skyen.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>