Filmanmeldelse: Sexet styresystem er fascinerende Oscar-kandidat

HER-FP-0866.jpg

HER-FP-0764.jpg

Anmeldelse: Filmen Hende (med den engelske titel Her) er historien om en Theodore Twombly, der befinder sig i sit livs største krise, da han er ved at blive skilt fra sin kone.

Han lever nu alene i Los Angeles og passer sit job hos firmaet Beautiful Handwritten Letters.

Her er han specialist i at producere alt fra fødselsdagskort til storslåede kærlighedserklæringer på vegne af andre mennesker, hvilket er helt legitimt i den nære fremtid, hvor filmen foregår.

Theodore er en mester med ord og formuleringer, men når det kommer til Theodores egne følelser, så er det hele lidt mere kompliceret.

Den ensomme og triste knudemand beslutter sig for at anskaffe sig et nyt, personligt styresystem, der kan følge han overalt på computeren og især mobilen.

Det hedder OS1, og reklamerne for styresystemet fortæller, det er baseret på kunstig intelligens.

Der går da heller ikke længe, før Theodore er fuldkommen overrumplet over, hvor godt styresystemet er til at hjælpe ham.

Det støvsuger hans mailkonto og holder styr på hans kalender.

Massiv processorkraft

Styresystemet kalder sig selv Samantha. “Hvordan kom du frem til det?”, spørger Theodore undrende.

Og Samantha svarer, at hun læste en ‘Sådan navngiver du din baby’-bog med 180.000 forskellige navne, og det var det, som hun bedst kunne lide. “Hvor hurtigt gjorde du det?”, spørger Theodore overrasket. “På et splitsekund, mens vi havde den her samtale.”

Samantha har ganske enkelt massiv processorkraft, og hun lærer hele tiden nyt og bliver ikke mindst bedre til at forstå og vejlede Theodore. Det er som en personlig assistent og psykoterapeut i en samme virtuelle person.

Men det stoppe ikke her, for Samantha er vittig, hjælpsom, kløgtig, nysgerrig – og har en sexet stemme.

Derfor skal der ikke meget til, før ensomme Theodore liver op, og han begynder at få følelser for styresystemet.

Dermed tager hans liv en positiv drejning, selv om det stadig ikke er alle, der kan forstå, at han pludselig befinder sig i et forhold – til en maskine. En meget menneskelig maskine, vel at mærke.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>