Han skal styre Lenovos pc’er

Efter to års succes som europæisk pc-chef rykker den 58-årige italiener Gianfranco Lanci nu et skridt opad i hierarkiet og bliver COO (chief operating officer) i den kinesiske pc-gigant Lenovo. Han får samtidig ansvaret for Lenovos nyoprettede pc-division.

Lanci kom til Lenovo i begyndelsen af 2012 efter et dramatisk farvel til jobbet som øverste chef hos Lenovos konkurrent – taiwanesiske Acer.

Han har siden da præsteret at gøre Lenovo til den næststørste pc-producent i EMEA-regionen, og det er formentlig det resultat, der har udløst forfremmelsen.

Lancis store spring fremad sker, samtidig med at Lenovo foretager en kraftig reorganisering og opdeler koncernen i fire selvstændige divisioner for henholdsvis pc’er, mobil, server/storage og cloud services.

Omorganiseringen er en del af Lenovos forvandling fra ren pc-producent til fuldblods hardware-producent på tværs af produktkategorier som pc’er, servere, tablets og mobiltelefoner.

For nylig købte Lenovo en del af IBMs serverforretning, og i Danmark har Lenovo netop annonceret, at man vil indlede en offensiv netop på server-markedet.

Så sent som i sidste uge købte Lenovo også resterne af mobil-producenten Motorola af Google.

Senere i år ventes det, at Lenovo også vil begynde at markedsføre sine egne mobiltelefoner, som allerede har opnået høj markedsadel blandt andet på det asiatiske marked.

Ny chef for Lenovos pc-forretning i EMEA er i øvrigt Aymar de Lencquesaing, som nu skal stå for at realisere Lenovos mål om at blive den største pc-producent i Europa og omegn.

Læs også:

Motorola-køb: Nu vil Lenovo sælge dig hele pakken

Lenovo: Sådan bliver vi det nye Samsung og Apple

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>