Her er de seks vigtigste opgaver for Microsofts nye topchef

ComputerViews: Historien har vist, at stillingen som topchef i Microsoft er blandt de mest stabile i den ellers ekstremt omskiftelige it-branche.

Selskabets nye topchef, indisk-fødte Satya Nadella, er således den blot tredje af slagsen, siden selskabet blev grundlagt i 1975.

Først var det Bill Gates, og siden var det Steve Ballmer, der tiltrådte som CEO i 2000 – begge har været med fra Microsofts spæde barndom, og begge er i dag blandt verdens rigeste og mest indflydelsesrige mennesker.

Satya Nadella, der er født i Hyderabad i Indien, var otte år gammel, da Microsoft blev grundlagt.

Efter en bachelor-grad på det tekniske universitet i indiske Karnataka flyttede han som ung til USA for at videreuddanne sig.

Han blev ansat i Microsoft i 1992 og har siden arbejdet sig op gennem gelederne.

Som ‘ung’ Microsoft-topchef vil hele verden i den kommende tid følge den 46-årige Satya Nadellas skridt nøje.

Hvad vil han med Microsoft? Hvordan skal selskabet ruste sig til fremtiden?

Lad os tage et kig på de vigtigste opgaver, som Satya Nadella står over for:

Komme fri af arven fra Gates og Ballmer
Satya Nadella er vokset op med Bill Gates og Steve Ballmer som de to store, visionære ledere.

Hans vigtigste opgave overhovedet bliver at vriste sig fri fra deres arv, så han kan få råderum til at manøvrere frit.

Det kan godt have lange udsigter. Bill Gates – der også som bestyrelsesformand har været med til at ansætte ham som CEO – indtræder som ‘technologial adviser’ for ham i i hvert fald den første tid på jobbet.

Det kan du læse mere om her.

Angiveligt har flere af de tunge kandidater til CEO-jobbet trukket sig undervejs, fordi de har været bekymrede over den kontrol og det ejerskab -økonomisk såvel som psykologisk – som selskabets to største enkeltaktionærer – Gates og Ballmer – stadig har over Microsoft.

Det åbne spørgsmål er selvfølgelig, om Sataya Nadella har tyngde nok til at stille sig op mod Gates og Ballmer og gennemtrumfe sin egen vilje, når det virkelig gælder. Eller om han bliver en form for marionet for de to gamle ronkedorer.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>