Her er TDC’s helt store udfordring

TDC’s omsætning er under pres, men indtjeningen forsvares.

Det er hovedkonklusionen i TDC’s netop offentliggjorte årsregnskab.

Selv om TDC opnår et 2013-resultat på 10,1 milliarder kroner i overskud før skat, afskrivninger og renter, er udviklingen ikke uproblematisk, vurderer Morten Imsgard, aktieanalytiker i Sydbank. Han følger blandt andet TDC. 

“Det er et eller andet sted TDC i en nøddeskal. Det er præcis det, som selskabet skal kunne. Nu siger du, at omsætningen er den laveste i fem år – og næste år, når vi snakker sammen, er det den laveste igen,” lyder det fra Morten Imsgard. 

“Vi har den her kedelige udvikling med, at omsætningen falder, så det, de skal, er selvfølgelig at effektivisere sig ud af den udfordrende tendens.” 

“Det er de rigtig dygtige til, og derfor formår de også over en bred kam at holde deres indtjeningsniveauer på en lavere omkostningsbase, fordi man driver et mere effektivt TDC.”

Derfor har TDC en udfordring
Men, tilføjer Morten Imsgard, den udvikling bliver ikke ved med at gå:

“Det er klart, at den tendens ikke kan blive ved. Man kan ikke blive ved med at skrue på effektiviserings-knapperne i TDC. På den lange bane kan man ikke overleve uden en form for produktløsnings-innovation, der kan bidrage til at stabilisere toplinjen.”

“Og så kan TDC krydse fingre for, at de politiske indgreb, og de reguleringer, der kommer fra politisk hold, bliver holdt på et så lille niveau som overhovedet muligt,” tilføjer Sydbank-analytikeren.

I TDC’s regnskab fremgår det da også, at alene regulering af telepriserne skrumpede omsætningen med 656 millioner kroner i det forgangne år.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>