It-gigant hapser danmarksberømt domæne i al stilhed

“Alting er til salg.”

Så kort opsummerer Sten Kristian Axelsen oplevelsen med salget af sit domæne Nets.dk til it-giganten Nets i efteråret 2013.

Domænesalget mellem de to parter er foregået i al stilhed uden den samme medievirak, som sagen affødte for godt tre år siden, da selskabet PBS grundet sit navneskifte til Nets var vild efter at få fingrene i Nets.dk-domænet.

Nej, nej og ja
Ved navneskiftet i 2010 kontaktede Nets i første omgang Sten Kristian Axelsen gennem en mellemmand.

Det skete med henblik på at købe domænenavnet.

Prisen lød dengang på 100 kroner, og det forsøg mislykkedes.

Derefter indgav finans- og it-selskabet Nets en klage mod Sten Kristian Axelsens lille hjemmesideselskab ved navn Nets.dk (sten stavet bagfra, red.) i Klagenævnet for Domænenavne for at tvinge Nets.dk-domænet ud af hænderne på enmandsselskabet.

Det forsøg mislykkedes også.

Herefter voksede det folkelige pres mod Nets, da blandt andre en Computerworld-læser truede med at indspille en nøgenvideo i it-gigantens lobby.

Men nu - godt tre år efter at sagen for alvor rullede – er det altså lykkedes Nets at fravriste Sten Kristian Axelsens domænenavnet Nets.dk. 

“De kom simpelthen med et tilbud til min advokat, som jeg sagde ja til,” forklarer den tidligere erhvervsdrivende med det Danmarksberømte domæne, som ellers tidligere har sagt nej tak, da Nets i sidste omgang stangede et tilbud ud på 50.000 kroner for domænet.

Der er flere grunde til, at han sagde ja i denne omgang.

Har fået nyt job
“Jeg har haft en del problemer med mit webhotel og mit domæne, som blandt andet sendte folk falske mails med Nets.dk som afsender. Og så har jeg i mellemtiden fået et rigtig godt job som regnskabsansvarlig hos DBU i København,” forklarer Sten Kristian Axelsen til Computerworld.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>