It-konsulenter i slem skattepine: Men håb forude

En bombe under it-konsulenter i form af skat på såkaldt arbejdsudleje kan være på vej til at blive demonteret – eller i hvert ført i retning af en kontrolleret sprængning.

For IT-Branchens direktør Morten Bangsgaard gør i sit nyhedsbrev det klart, at opråb fra branchen er blevet lyttet til hos politikerne.

“Sagen er nu også blevet taget op på Christiansborg, hvor skatteministeren (tidligere minister, red.) sidste fredag var kaldt i samråd. Budskabet fra ministeren var, at der skal findes en løsning på problemet indenfor den næste måneds tid,” står der i nyhedsbrevet.

Morten Bangsgaard er glad for, “at der er blevet lyttet til it-virksomhedernes problemer, og politikerne nu lægger op til handling”.

De ændrede regler om skat på arbejdsudleje har betydning for flere virksomheder end først antaget, oplyses det.

Problemet, som er beskrevet mere indgående her, er lidt firkantet sat op, at it-konsulenter fra udlandet vil blive beskattet.

Skræk-afgørelser
Læs om en sag vedrørende en sap-konsulent her, og arbejde i forbindelse med en it-integration her.

“It-erhvervet er særligt hårdt ramt af reglerne, fordi virksomhederne ofte har svært ved at finde de rette kompetencer i Danmark og derfor henter folk ind fra andre lande,” mener IT-Branhcen.

“Meget tyder på, at vi herhjemme har en strammere fortolkning af, hvornår der er arbejdsudleje end i landene omkring os, hvilket giver ulige konkurrencevilkår for den danske it-branche,” skriver it-direktøren, hvorfor man er “gået i brechen for klarere regler og en fortolkning, der er i overensstemmelse med OECD’s”.

“IT-Branchen vil følge sagen helt til dørs de kommende uger, så vi kan få bedre vilkår i branchen,” lyder budskabet i nyhedsbrevet.

Morten Bangsgaard fra IT-Branchen oplyser til Computerworld, at man nu vil tage sagen op med den nye radikale skatteminister Morten Østergaard.

Også Dansk Industri har været aktiv i sagen. Det kan du læse mere om herunder.

Læs også:

Bombe under it-konsulenter: Skat slår hårdt ned

Dansk Industri: Ny skat vil koste it-arbejdspladser

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>