Klar til big data? Her skal du investere i ny teknologi


Big data-rådgiver Stig Torngaard fra konsulenthuset Platon er som udgangspunkt fortaler for, at man ikke investerer i dyre big data-løsninger, før man har fået afklaret, hvilke behov og ønsker man har.

For det første fordi big data slet ikke bør starte som et teknologi-spørgsmålet, men derimod som en forretnings-tankegang.

Men han kommer alligevel med en række anbefalinger til nogle grundlæggende teknologi-spørgsmål, som it-chefen og it-medarbejdere bør se nærmere på, når big data er et tema i virksomheden.

Når man ønsker at gå i gang med big data, er der grundlæggende tre områder, hvor man bør se på, hvilke teknologier man allerede har, og hvad der eventuelt kan være et behov for at investere i.

1) Storage
Der skal selvfølgelig været et storage-system, der kan rumme de mange data. Måske er din allerede eksisterende løsning helt tilstrækkelig, måske har du behov for at opgradere.

“Man skal som it-chef gøre op med sig selv, om man skal blive ved med at have storage-kapacitet til et eksponentielt udviklende databehov, eller om man skal begynde at kigge på alternative løsninger,” siger Stig Torngaard.

Læs første halvdel af interviewet her.

Han anbefaler, at man – når man ved, at datamængderne vil blive ved med at stige – overvejer, om cloud-storage måske kan være vejen frem.

“Prisen på storage i skyen falder ret dramatisk i øjeblikket, så det er ved at være en farbar vej at bruge det til noget.”

“Til de ekstreme datamængder vil det nok stadig ikke være forsvarligt, og der kan også være båndbredde-problemer,” tilføjer han og peger på, at der også findes gode hybrid-løsninger på storage-fronten.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>