Lockheed Martin bygger verdens største bølgekraftanlæg i Australien

Ud for kysten i den australske delstat Victoria vil Lockheed Martin sammen med virksomheden Ocean Power Technologies (OPT) bygge verdens største bølgeenergianlæg.

Når projektet står færdigt, vil det maksimalt kunne levere 62,5 MW. Set over et år vil bølgekraftværket kunne holde 10.000 australske hjem kørende med elektricitet.

OPT har siden 2007 udviklet og produceret bølgeenergianlæg af den såkaldte Bøjetype, kaldet ‘Powerbuoy’. Det vil sige, at energi fra bølgerne overføres ved hjælp af en bøje, som kan bevæge sig op og ned i en cylinderformet stålkonstruktion, der er forankret på havbunden. Når bøjen bevæger sig op og ned i takt med bølgerne, produceres der elektrisk energi, ved at en generator sætter i gang.

Læs også: Her er planen, der skal fremme bølge- og tidevandskraft


Bølgeenergianlægget fra OPT fungerer, ved at en bøje bevæger sig op og ned i en stålcylinder forankret i havbunden.

Første del af anlægget bliver på mere beskedne 2,5 MW. Lockheed Martin oplyser ikke noget om, hvor store de enkelte anlæg skal være.

Men da OPT netop er i gang med at udvikle et anlæg på 2,4 MW, må det formodes, at første skridt vil være en enkelt bøje, og at det samlede anlæg kommer til at bestå af 25 bøjer. Udviklingen støttes både af det amerikanske og britiske energiministerium samt af Australian Renewable Energy Agency.

Læs også: Amerikanere vil høste bølgeenergi med triboelektrisk effekt

Locheed Martin vil foruden den overordnede ledelse bidrage til projektet med viden omkring produktionsteknologi til fremstilling af Powerbuoy, stå i spidsen for fremstilling af udvalgte komponenter til energianlægget og for at få det hele til at fungere sammen.

Bølgeenergianlægget skal bidrage til Australiens mål om at have 20 procent vedvarende energi i 2020.

Se, hvordan Powerbuoy stilles op:

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>