Maskinerne kommer: It-chefen har et problem

ComputerViews: Internet of Things er for alvor begyndt at folde sig ud, og det kan hurtigt blive et problem for it-cheferne.

2014 kan blive året, hvor der for første gang genereres mere data af maskiner end af mennesker.

Ifølge Ciscos målinger er der faktisk allerede i dag koblet flere maskiner på internettet, end der er koblet mennesker på, og intet tyder på, at den udvikling vil stoppe i de kommende år.

I maskinerne sidder sensorer, der i meget stor udstrækning registrerer bevægelser, data og input og sender dem videre via internettet, hvor de forbindes med data fra andre enheder på kryds og tværs.

Kun fantasien sætter grænserne for udnyttelsen af den viden og de output, der gemmer sig i krydsfeltet mellem de mange data fra computere, dørlåse, termostater, køkkengrej, fitness-apparater, medicinske apparater, landbrugs-udstyr, lager-udstyr, fabriks-maskiner og alle mulige andre apparater.

Det bliver et nyt internet med et enormt potentiale for intelligens og automatik mellem de sammenkoblede maskiner og computere.

Virksomheder kobles af – og det kan gå stærkt
Volumen vil blive gigantisk og vil – lidt afhængigt af hvem man spørger – komme til at ligge på mellem 30 milliarder og 50 milliarder maskiner, der vil være koblet trådløst på internettet i 2020.

Alligevel er mange virksomheder fortsat særdeles lunkne og skeptiske over for ‘Internet of Things.’

Ifølge analysehuset Forrester er mere end hver anden virksomhed ikke interesseret i tage Internet of Things til sig, mens blot otte procent indtil videre så småt er kommet i gang.

Grundene er flere.

Ifølge Forresters undersøgelse peger it-cheferne i virksomhederne især på sikkerhed og omkostninger som deres væsentligste årsager til at vige uden om Internet of Things.

Hertil kommer bekymringer om integrations- og migrations-udfordringer samt udsigten til forskellige lovmæssige begrænsninger og regulativer, som vil besværliggøre arbejdet.

Det er alt sammen barrierer, som en enhver CIO relativt nemt ville kunne overkomme.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>