Microsoft nødlapper nyfundet hul i Internet Explorer

It-selskabet Microsoft har i dag udsendt en nødlap, som retter en nyfundet og kritisk sårbarhed i Internet Explorer 9 og 10, som stadig bruges af hver ottende dansker.

Det meddeler sikkerhedsselskabet CSIS Security Group, som også oplyser, at 0-dags-sårbarheden allerede har været i anvendelse via “Snowman”-APT-kampagnen.

“Tekniske detaljer om sårbarheden er blivet publiceret flere steder på nettet, og det må forventes, at den optages i kommercielle exploitkits og misbruges i andre angreb, hvorfor vi anbefaler, at man installerer EMET på alle Microsoft Windows-arbejdsstationer,” lyder det fra CSIS.

EMET forhindrer sårbarheden i at afvikles på sårbare systemer, bliver det forklaret.

Har stået åbent i en uge
Sikkerhedsselskabet har selv haft travlt i den forgangne uge.

“Vi har allerede blokeret for mere end 25 domæner, der misbruger sårbarheden i klassiske drive-by angreb,” lyder det fra CSIS, som henviser til Microsofts sikkerhedssite for flere informationer.

I sidste uge var der fra flere kilder meldinger om, at Snowman-kampagnen rullede med udnyttelse af 0-dags-sårbarheden med blandt andet brug af ondsindede iFrames, som åbnede for at tvinge to af Internet Explorer-browserens forsvarsmekanismer i knæ.

Opdagelsen af hullet kom blot to dage efter Microsofts månedlige sikkerhedsudrulning, hvor der ellers blev lappet 24 huller på tværs af alle versioner af Internet Explorer. 

Læs også:
Internet Explorer under angreb – hidtil ukendt sikkerhedshul udnyttes

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>