Mozilla på trapperne med smartphone til 135 kroner

Det kan godt være, at for selskaber som Apple og Samsung ligger de store pengesummer i den dyre ende af smartphone-markedet.

Men det rører tilsyneladende ikke Mozilla, som på Mobile World Congress i Barcelona har løftet sløret for tankerne om en kommende smartphone med et prisskilt på blot 25 dollar, svarende til omkring 135 klingende danske kroner.

Lanceringen af den billige smartphone kommer til at ske sammen med den kinesiske chipfabrikant Spreadtrum, der sammen med Mozilla har sigtekornet indstillet på at udvikle en smartphone med Firefox-styresystem til udviklingslande som Indien og Indonesien.

Tilsyneladende er der allerede operatører klar, da selskaber som Telenor, Telkomsel og Indosat blandt flere har vist interesse for den billige mobilmodel.

Det skriver ZDnet.com.

Sådan bliver billig telefon
For ikke så længe siden lancerede Mozilla sit Firefox-styresystem, der skal gøre det muligt at benytte Mozillas mobiltelefoner. 

Og udover at lufte tankerne omkring den hyperbillige smartphone, har Mozilla også vist sin referencearkitektur til kommende hardware- og softwaretiltag i de næste generationer af Mozillas telefoner.

Det drejer sig om konkret om at udvikle-referencemodellen Firefox OS Flame, som også lige får luftet sine specifikationer under den milde Barcelona-himmel.

Det drejer sig om en Qualcomm MSM8210 Snapdragon, 1,2 GHz dualcore-processor, hvor der medfølger en 4,5″ skærm og 5 megapixel kamera bagved og 2 megapixel i frontkameraet.

Dertil kommer 3G UMTS quadband og et sted mellem 256MB til 1GB RAM i hukommelsen.

Selvom disse specifikationer kan variere fra den kommende discount-mobil, så vil de ikke kunne adskille sig meget væsentligt, da der jo skal produceres et helt app-marked, som kan køre på Firefox OS Flame-mobiler.

Læs også:
Mozilla-mobiltelefon på tegnebrættet

Sådan vil Mozilla forandre din Firefox for at tjene flere penge

FAQ: Her er alt du skal vide om Firefox OS til smartphones

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>