Nu åbner salget af topleveldomæner: Disse kan du købe

Alle, der har skullet starte en ny hjemmeside op, ved, hvor frustrerende det er, når man ikke kan få det helt rigtige domæne, fordi .com, .net eller .dk allerede er taget.

Derfor åbner Icann, det internationale firma der håndterer domænenavnene, op for nye domænenavne.

Du kan fra i dag købe dig adgang til de første syv, og inden februar er omme, er yderligere 13 kommet på bordet.

“Vi har allerede fået rigtig mange henvendelser om de nye domænenavne, og vi har også rimelig store forventninger fremad, for der er en efterspørgsel på nye og kreative domæner”, forklarer produktdirektør hos DanDomain, Niels Reinau, til Computerworld,

De første syv tilgængelige domæner er:

  • .Bike
  • .Clothing
  • .Guru
  • .Holding
  • .Plumbing
  • .Singles
  • .Ventures

.com-domænet er absolut det mest brugte domæne, hvor det formodes, at godt halvdelen af alle internetdomæner globalt ender på .com.

De store virksomheder kommer
I alt vil godt 1.600 nye domæner komme ud af, hvad Icann kalder “domænernes Big Bang”. Domænerne kommer i forskellige faser henover de næste to år, og vil blandt andet indeholde domænenavne som .ninja.

Samtidig er de store internationale virksomheder i færd med at tilkøbe sig deres egne topleveldomæner. Blandt andet går Google efter .Youtube og .doc og Ford går – selvfølgelig – efter .ford. I alt har Google alene ansøgt efter 101 nye domæner.

Så selvom at der nu kommer et .youtube-domæne, så skal du ikke regne med, at du kan lave hjemmesiden “fedefilm.youtube” foreløbig.

600 nye domæner til os
I stedet vil der være en stor række domæner, som netop vil være åbne for alle.

“De store firmaer får selvfølgelig lukket domænerne, så kun de kan bruge dem, men godt 600-800 af de kommende og nye domæner vil være tilgængelige for alle, og de fleste, som for eksempel .bike, vil også være til at få adgang til for en fornuftig pris”, siger Niels Reinau.

Hver ansøgning til et nyt domæne foregår igennen Icann og koster godt en million kroner. Bliver et domæne efterfølgende godkendt, er firmaet bag også med til at bestemme prisen for andres brug af domænet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>