Nu er det officielt: Microsoft udnævner Satya Nadella til ny topchef

Rygtet løb i forvejen, men nu er det helt officielt. Steve Ballmer bliver afløst af Satya Nadella som Microsofts øverste chef. Det oplyser Microsoft.

I dag er 46-årige Satya Nadella leder af Microsofts Cloud og Enterprise-division, og med sine indtil videre 22 år hos Microsoft er han i den grad en intern kandidat. Han har tidligere stået i spidsen for Microsofts satsning på cloud-teknologi, for søgemaskinen Bing og for Server og Tools-divisionen.

I jagten på en afløser for Steve Ballmer i løbet af efteråret og vinteren var der flere eksterne kandidater i spil, især den succesfulde topchef hos Ford, Alan Mulally, som dog endte med at takke nej.

Læs også: Jagten på ny Microsoft-topchef spidser til – Ford-direktør er favorit

Også den tidligere topchef for Nokia, Stephen Elop, blev i lang tid nævnt som et varmt bud. Men jobbet endte altså hos Satya Nadella, som ud over at kende de fleste kroge i Microsoft også kan byde på en stærk teknisk baggrund.

Som rygterne også talte om træder Bill Gates tilbage som formand for Microsofts bestyrelse. Det er dog ikke for at få mere tid til det filantropiske arbejde, for Microsofts grundlægger og topchef frem til år 2000 skal faktisk nu bruge flere timer hos Microsoft. Han får en rolle som teknisk rådgiver for Satya Nadella.

Læs også: Medie: Gates på vej ud af Microsoft

»Microsoft er et af de sjældne firmaer, som rent faktisk har revolutioneret verden med teknologi, og jeg kunne ikke være mere beæret over at være blevet udvalgt til at lede firmaet. Mulighederne for Microsoft fremadrettet er enorme, men for at gribe dem skal vi fokusere klart, rykke hurtigere og fortsætte med at forandre. En stor del af mit job vil være at sætte mere fart på vores evne til at bringe innovative produkter til vores kunder hurtigt,« udtaler den nyudnævnte topchef.

Ifølge Wired er hans stærke sider hans tekniske baggrund, hans evne til at skabe ændringer hos Microsoft, som han gjorde det med med cloud-tjenesten Azure, hvor open source-teknologier nu er en del af produktet, og hans lederstil. Omvendt har han ikke samme stærke forretningsbaggrund som andre kandidater eller som Steve Ballmer, han afløser, og har heller ikke som Stephen Elop erfaring med mobilmarkedet, som fremover bliver en af Microsofts helt store udfordringer. Samlet set er Satya Nadella dog et helt oplagt valg, lyder vurderingen fra Wired.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>