Ny it-skandale presser dansk minister – alvorlige problemer mørklagt

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) kritiseres ifølge Berlingske for at have givet mangelfulde oplysninger til Folketingets Finansudvalg om it-systemet Proask.

Computerworld skrev første gang om Proask-systemet i januar, hvor det så ud til, at Arbejdsmarkedsstyrelsen skulle aflive det store system til 164 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: It-system til 164 millioner kroner skal kyles i skraldespanden.

Ifølge Berlingske modtog finansudvalget ikke nyt om Proask-sagen i 15 måneder, selv om både Arbejdsskadestyrelsen, Beskæftigelsesministeriet og Finansministeret var klar over, at Proask-projektet sejlede.

Ifølge avisen har parterne med vilje undladt at orientere Folketinget Finansudvalg.

Således skriver en ledende medarbejder i styrelsen på et tidspunkt til Beskæftigelsesministeriets departementschef, at han “er opmærksom på, at vi har et lille problem i forhold til finansudvalget.”

Kort efter skriver Beskæftigelsesministeriet ifølge Berlingske til Arbejdsskadestyrelsen, at “vi efterhånden er nået dertil, at vi snarest må orientere finansudvalget på ny.”

“Det skal især ses i lyset af, at der efterhånden er gået godt et år siden sidste orientering, og at der siden da er sket væsentlige ændringer i systemet,” lyder det.

Enhedslisten har kaldt Mette Frederiksen i samråd om sagen.

Selv peger ministeren på, at hun ventede på en rapport.

Læs også: It-system til 164 millioner kroner skal kyles i skraldespanden.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>