Nye brugere strømmer til XP trods snarlig aflivning

Selv om Microsoft for længst har varslet, at det meget populære Windows XP-styresystem bliver udfaset om få måneder, holder brugerne stædigt fast.

Overraskende tal fra analysehuset Net Applications viser ligefrem, at Windows XP’s globale markedsandel på markedet for anvendte styresystemer steg i januar.

Ifølge målingerne steg Windows XP’s markedsandel her med en kvart procent til en samlet global markedsandel på 29,2 procent af samtlige desktop- og notebook-computere i verden.

Læs også: Microsoft udskyder dødsdag for vigtig sikkerhedsfunktion i XP.

I dag kører hele 32 procent af verdens Windows-computere på det 13 år gamle Windows XP.

Dødsdag nærmer sig
Microsoft har ellers i månedsvis igen og igen understreget, at selskabet vil udsende den absolut sidste opdatering af Windows XP 8. april, der bliver dagen for ‘end-of-service.’

Efter denne dato skal virksomheder, der ønsker fortsat support, i den grad til lommerne, hvis de ønsker at modtage forlænget support.

Det kan du læse mere om her: [url=http//:www.computerworld.dk/art/229813]Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt.[/url]

Microsoft besluttede dog for nylig, at selskabet vil fortsætte med at udsende de mest basale sikkerhedsopdateringer, Security Essentials, et år yderligere.

Det kan du læse mere om her: Microsoft udskyder dødsdag for vigtig sikkerhedsfunktion i XP.

Windows XP’s markedsandel faldt i december med 2,2 procent-point, ligesom andelen er faldet støt hele efteråret i 2013, hvilket har tydet på, at brugerne har modtaget budskabet fra Microsoft.

Med den nyeste opbremsning i faldet af XP-brugere skal der en meget kraftig og pludselig udvikling til i markedet, hvis andelen af XP-brugere skal falde drastisk inden 8. april.

Her vurderer analytikere ligefrem nu, at helt op mod 30 procent af verdens Windows-computere kan køre på XP, når Microsoft trækker stikket 8. april.

Windows 8 halter bagefter
Til gengæld opnåede Windows 8 ingen fremgang i januar, viser tallene, hvilket er et bekymrende signal for Microsoft, der sigter efter støt vækst i udbredelsen af Windows 8.

Ifølge Net Applications steg den samlede brug af Windows 8 og Windows 8.1 med blot 0,1 procent i januar til en samlet andel på 10,6 procent.

Det sker efter pæne stigninger i de sidste måneder af 2013.

Gælder det alene Windows-maskiner, sidder Windows 8 og Windows 8,1 på sammenlagt 11,7 procent.

Læs også:

Historien om en gigantisk Windows-succes .

[url=http//:www.computerworld.dk/art/229813]Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt.[/url]

Microsoft udskyder dødsdag for vigtig sikkerhedsfunktion i XP.

Syv sikkerhedsudfordringer du skal tackle i 2014.

Her er de mest populære styresystemer netop nu.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>