Nye tiltag for net-neutralitet møder stor skepsis i USA

Endnu en gang er debatten om net-neutralitet blusset op i USA, hvor det amerikanske Federal Communications Commission (FCC), som står for at regulere blandt andet udbredelsen af internet i de 50 stater, forsøger at opstille nye regelsæt. Det skriver det amerikanske techmedie The Verge.

Et nyt forslag til at regulere udbyderne af bredbånd fra FCC møder dog igen modstand og bliver kaldt en uovervejet beslutning, der ikke tager hensyn til hverken den amerikanske Kongres eller befolkningen, skriver The Verge.

I sidste måned, januar, tabte FCC nemlig en retsag mod udbydere Verizon, hvor FCC netop mente, bredbåndsudbyderen forskelsbehandlede sine kunder. Flere kritikere af FCC’s forsøg på at lave et regelsæt for net-neutralitet henviser til afgørelsen ved den domstol.

Debatten handler grundlæggende om, at bredbåndsudbydere skal forbydes at forskelsbehandle sine kunder, så udbyderne ikke kan taksere brugerne forskellige, alt efter hvad brugerne anvender deres netforbindelse til – deraf navnet net-neutralitet.

FCC’s intentioner er gode, men målene til at nå dem er kørt af sporet- Især diskussionen om, hvordan udbydere af bredbånd, som blandt andre Verizon, skal klassificeres, er en af sagens største problemer, skriver The Verge.

Det er formanden Tom Wheeler, der lige nu forsøger at finde et ståsted for FCC. Men et af de republikanske medlemmer af FCC Mike O’Rielly er meget utilfreds med måden, FCC agerer på lige for tiden.

»FCC blæser i alle retningerne lige nu. I stedet for at fremme investeringer og innovation i USA baseret på internettet, vil ledelsen i FCC i stedet lave flere regler. Uden, vel at mærke, at have bevis for sine påstande om, at brugerne forskelsbehandles,« siger Mike O’Rielly til The Verge.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>