Oracle: Sådan forklarer vi den abstrakte sky til virksomhederne

Cyrus - Oracle

Cyrus sukker i sit rumskib, da han flyver rundt om endnu en asteroide. Han er rum-ingeniør, men arbejder som minearbejder for et større firma, hvis rumskib svæver rundt nær asteroidefeltet.

Pludselig sætter en eksplosion de ton-tunge sten i bevægelse, hvilket kan betyde den rene død, hvis de rammer moderskibet. Rumskibet overlever kun, fordi Cyrus heltemodigt og mirakuløst lægger sit rumskib imellem en kæmpeasteroide og moderskibet, og han dør… næsten.

Da han vågner, er han nu klar til at være chefingeniør på et “fascinerende og enestående rumskib, ‘Stratus’ mod den nye planet: TerraNouvem – Skyplaneten”.

Det lyder som en introfilm fra en kommende efterfølger til Camerouns “Avatar”, men det er det langt fra.

I stedet er det en promoveringsfilm fra Oracle, der skal forklare Oracles kunder om, hvad cloud-løsninger reelt er, og hvad det kan gøre for Oracles kunder.

Asteroiden der rammer Cyrus er, ifølge Oracle selv, en meget tydelig metafor for, at der skal ske noget nyt i virksomheden.

Filmen blev fremvist for godt 150 forretningsfolk og interesserede i biografen Palads på vegne af Oracle onsdag eftermiddag.

Svært at forklare Skyen
Og for at sige det lige ud: Oracles A Hero’s Quest er absolut ikke filmkunst. Grimme, urealistiske animationer udarbejdet fra en game engine, et meget forudsigeligt plot og replikker og oneliners, der hørte til i film fra midt 80′erne med Kurt Russel i hovedrollen.

Men én ting gjorde filmen godt og tydeligt: Cloud-computing og cloud-løsninger kan være umådeligt svært at forklare for visse dele af markedet, hvilket er grunden til, at Oracle tyer til den meget overpædagogiske animationsfilm om rumskibe og kraftskjolde.

“At coud-systemer fungerer og er et godt alternativ til de lokale systemer, som mange bruger i dag, er åbenlyst, hvis man selv sidder i branchen, eller har fingrene godt nede i kablerne. Men oppe på de højere niveauer i virksomhederne er det ofte svære at forklare dem fordelene, så der har vi stadig en stor uddannelse af markedet foran os,” siger Senior Director for SaaS Solutions hos Oracle Torben Markussen til Computerworld.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>