Så er cykelslange-broen på vej fra Kina

De tonstunge brosegmenter til cykelslange-broen, som forbinder Fisketorvet og Bryggebroen, er på vej med skib fra Shanghai. De store brosegmenter har forladt havnen i Shanghai, og forude venter syv uger på havet, før brosegmenterne ankommer til april.


(Fotos: MT Højgaard).

Bryggebroen bliver benyttet af cyklister mellem Amager og Vesterbro. Men når man skal videre op til Dybbølsbro, er de fleste cyklister nødt til at trække cyklen op ad en trappe, eftersom der er en højdeforskel mellem havnekajen og Dybbølsbro.

Men nu kan arbejdet med den 230 meter lange cykelbro, der slynger sig over både vand og land i 1. sals højde mellem Havreholmen og Kalvebod Brygge, gøres færdig til gavn for de mere end 12.000 cyklister, der dagligt krydser havneløbet.

Den 32 millioner kroner dyre bro, der blev påbegyndt i slutningen af 2012, skulle oprindeligt være færdig i anden halvdel af 2013, men blev først forsinket af klager fra en grundejer på Havneholmen og siden på grund af udfordringer med leverancen af stålet til brosegmenter og rampe.

Ifølge entreprenøren, MT Højgaard, var årsagen mangler i de forberedende tegninger til broen, som Københavns Kommune fik udarbejdet af Rambøll. Københavns Kommune afviser imidlertid entreprenørens krav om, at kommunen af den grund skal betale for forsinkelsen.

Brosegmenterne bliver lastet om i Nordhavn, hvor en pram sejler dem videre ind i Københavns Havn til Kalvebod Brygge. I april og maj bliver segmenterne løftet på plads, og i juli skal broen stå klar.

Så er der direkte forbindelse for cyklister fra Vesterbro til Islands Brygge og videre til Vestamager. Her kan cyklister og gående tage en smutvej over Amager Fælled på den eksisterende sti mellem Axel Heides Gade til Ørestads Boulevard, som i løbet af foråret bliver renoveret. Stien bliver asfalteret, og der bliver sat belysning op.

Er det ikke bare stål der er svejst sammen?
Den burde være fremstillet her i landet af danske håndværkere. Måske dyrere, men transporten fra kina ville da været sparet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>