Sådan laver man intelligent software uden at begå brølere

I Microsoft Development Center i Vedbæk sidder omkring 400 medarbejdere og designer og udvikler fremtidens forretningssoftware.

En af de store tendenser, som Microsoft-udviklere forsøger at finde den gyldne opskrift på – på lige fod med mange andre i it-industrien – er den kontekstbaserede software, der på intelligent vis kan hjælpe brugeren i en travl hverdag.

“Kontekst har været vigtigt for os længe,” fortæller Mike Ehrenberg, der er chief software architect i Microsoft Business Solutions, da Computerworld møder ham under et besøg i selskabets danske udviklingsafdeling.

Microsoft har eksempelvis allerede de rolle-baserede funktioner i sin forretningssoftware.

“Softwaren forstår roller og forstår, hvordan den skal forme det, du ser, og hvornår du ser det,” siger Mike Ehrenberg og tilføjer: “Vi arbejder på en lang række andre ting.”

“”Jeg ved ikke, om du er bekendt med Clippy?”"

Men amerikaneren, der også bærer titlen technical fellow, forklarer i interviewet, at vi taler om et område, hvor der er lige så mange dilemmaer og udfordringer, som der er teknologiske muligheder.

Derfor brød vi os ikke om Clippy
For at forklare, hvad dilemmaet består i, bringer Mike Ehrenberg et velkendt stykke Microsoft-teknologi på banen.

“Jeg ved ikke, om du er bekendt med Clippy?”

Mike Ehrenberg bringer ikke uden selvironi Office-assistenten på banen. Den lille Clippy skulle tilbyde Office-brugerne råd og vejledning, men endte i stedet alt for ofte som et irritationsmoment.

“Vi kender til det med, at softwaren giver dårlige råd, og det er noget, vi er meget opmærksomme på. Det er utroligt vigtigt,” lyder det fra Mike Ehrenberg.

Det betyder imidlertid ikke, at Clippy har afskrækket Microsoft fra at kode software-produkterne til at kunne hjælpe brugerne. Tværtimod.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>