Samsung vil give Android-udviklere adgang til fingeraftryk i Galaxy S5

Apple valgte, at iOS-udviklere ikke skulle have adgang til at bruge den fingeraftrykslæser, som Apple har indbygget i selskabets topmodel. Den begrænsning vil verdens største smartphone-producent, Samsung, imidlertid ikke stille i vejen med Galaxy S5, skriver Techcrunch.

Samsung har valgt at indbygge en fingeraftrykslæser i Galaxy S5, og Android-udviklere vil få adgang til at bruge den i deres applikationer via Samsungs API.

Læs også: Samsung Galaxy S5 får avanceret fingeraftryklæser

Ifølge Techcrunch omfatter det muligheden for i en app at bede om at få genkendt et fingeraftryk og holde det op imod de lagrede fingeraftryk på telefonen.

Dermed vil en app altså kunne bruge fingeraftrykslæseren til at verificere identiteten af en bruger. Det vil eksempelvis kunne bruges til betaling i en app, hvor et kodeord enten vil kunne suppleres med et fingeraftryk eller helt erstattes af det.

Adgang til biometriske data som et fingeraftryk kan imidlertid også rejse en række sikkerhedsspørgsmål, hvis en applikation kan få adgang til selve fingeraftrykket.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>