SF: Stop salget af Nets

Godt en uge efter sit regerings-exit, vil SF nu have bremset salget af Nets, der blandt andet står for at drive danskernes Dankort og NemID. Det skriver Jyllands-Posten.

Partiet frygter nemlig, at Nets-salget ender i samme situation, som med salget af Dong-aktier, altså at udenlandske investeringsfonde og banker kommer til at eje dele af dansk infrastruktur. Lisbeth Bech Poulsen, der er SF’s erhvervsordfører, uddyber:

»Nets, der står for den grundlæggende elektroniske infrastruktur i Danmark, bør være på statslige hænder eller som minimum under statslig kontrol. Hele samfundet er afhængigt af, at dankort, NemID og betalingsservice fungerer,« siger hun til Jyllands-Posten.

Nets er i dag ejet af Danske Bank, Nordea, norske Dnb, Nationalbanken og hundredvis af mindre banke. Men staten bør med Nationalbanken, der ejer 10 procent af aktierne i Nets, bremse det salg.

Den holdning deler man også i Dansk Folkeparti, hvor partiets erhvervsordfører Hans Kristian Skibby siger til Jyllands-Posten:

»Nets skal blive på danske hænder. Vi er stærkt utilfredse med salgsplanerne, og vi undrer os over, at erhvervsministeren har været så passiv i en sag om et salg af et selskab, hvor staten ejer en større aktiepost. Vi har jo set, hvor galt det gik med processen omkring Dong, og i Nets er der jo tale om selve kernen af dansk digital infrastruktur«.

Dansk Folkeparti har desuden indkaldt erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) til samråd om sagen. Selv har Henrik Sass Larsen dog ikke ønsket at kommentere sagen.

Hos Venstre kan man dog ikke følge kritikken om Nets. Kim Andersen, partiets erhvervsordfører:

»Hvem der er i ejerkredsen, er mindre afgørende. Det vigtigste er at skabe rammerne for, at dankortet sammen med de andre ydelser, som Nets driver, fortsat kan anvendes og betragtes som udbredte og billige betalingsmidler, som der er megen sikkerhed omkring og tillid til,« siger han til Jyllands-Posten.

Blandt mulige købere er den amerikanske kreditkort-gigant MasterCard, som op mod 2013′s afslutning var med i den afgørende fase. Også kapitalfondene EQT, Nordic Capital og Bains har været i spil.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>