Skal iOS og Mac OS X virkelig smeltes sammen til et helt nyt system?

ComputerViews: Skal man være noget ved musikken, skal man som software-leverandør i dag levere solide systemer til både smartphone, tablet-computere og de to klassiske computerformater, pc og bærbar.

Microsoft har for længst set skriften på væggen og har udviklet en vision om, at data, programmer og måske endda selve styresystemet skal kunne køre gnidningsfrit mellem både pc’er, tablet-computere og smartphones.

Men hvordan med Apple?

Apples vækstrater er efter års jubelridt begyndt at flade ud, og selskabet har ikke siden iPad’en – der blev udviklet før navnkundige Steve Jobs’ død – lanceret særligt opsigtsvækkende eller banebrydende produkter.

Vi må derfor formode, at selskabet er på jagt efter ‘The next big thing – det produkt, der igen kan katapultere Apple godt ind i fremtiden.

Det kan du læse mere om her: Alt er ikke godt for Apple trods rekordsalg: Her er Apples store udfordringer

‘iAnywhere’
Analysehuset J.P. Morgan mener, at denne jagt kan udmønte sig i et helt nyt og frit flydende styresystem, ‘iAnywhere,’ der med enkelte småvariationer skal kunne anvendes på alle typer enheder – fra smartphone og tablet til en full blown computer til tung brug.

Med andre ord: En sammensmeltning af Mac OS X og iOS.

Microsoft har lagt samme ide til grund med udviklingen af den kakkel- og touch-baserede Windows 8, hvis nye design-tanker imidlertid har udløst lidt af et chok for mange Windows-brugere, som har haft svært ved for alvor at tage tablet-inspirationen til sig, når de sidder ved en pc.

Det har uden den mindste tvivl givet stof til eftertanke hos Apple, hvis brugere traditionelt går væsentligt mere op i design, lækkerhed og polish end Windows-brugerne, der som udgangspunkt bare vil have skidtet til at fungere.

Teknologisk hviler iOS og Mac OS X allerede i dag på samme fundament med en række fælles frameworks, der kan anvendes relativt gnidningsfrit på både Mac og iPhone.

Det understreger, at Apple i hvert fald dengang helt bevidst valgte at videreudvikle til henholdsvis smartphone og computer.

Men det var på den anden side dengang, hvor ingen rigtigt kunne se, hvilken indflydelse iPhonen og iOS ville få i markedet. Og hvor smartphonen var væsentligt svagere og havde væsentligt færre hestekræfter end computeren – en forskel, der imidlertid langsomt, men støt, er ved at blive udlignet.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>