Skt. Petersborg får Europas første magnetsvævetog

Til april står Sydkoreas første magnetsvævetog klar til offentlig afbenyttelse i Incheon Lufthavnen nær Seoul. Parterne bag er allerede i gang med at bygge Europas første magnettog i Rusland, fremgår det af en pressemeddelelse.

Maglev-banen i Sydkorea og den kommende bane i Skt. Petersborg bliver bygget af Gordon Atlantic i samarbejde med KIMM, det Koreanske Institut for Maskineri og Materialer, Hyundai-Rotem og National Speed Ways.


Verdens tredje maglev-bane bliver i Sydkorea og forbinder lufthavnen Incheon ved Seoul med et wellness-center 6,1 km væk. Foto: PRNewsFoto/Gordon Atlantic Development Corporation

Der bliver tale om den første maglev-strækning i Europa, hvis planerne i Skt. Petersborg bliver til virkelighed. Efter en voldsom ulykke på en teststrækning i Tyskland i 2006, hvor 23 omkom, har ingen haft lyst til at kaste sig ud i den miljøvenlige, men også omkostningstunge teknologi.

Banen i Sydkorea forbinder den internationale Incheon Lufthavn med et wellness-center kaldet Yongyoo-Mui. Strækningen er 6,1 km lang og har seks stationer undervejs. Togene vil køre med en hastighed på 110 km/t. Banen bliver det tredje maglev-system i verden efter Japans Linimo og Shanghais maglev-tog. Det meste af banen blev færdiggjort i november 2012.

Der er planlagt to stadier mere på strækningen. En strækning på 9,7 km og en på 37,4 km, som til sidst vil kæde strækningen sammen i en cirkel.

Maglev-banen i Skt. Petersborg skal forbinde metrosystemet med forstæderne i Leningrad-området. Banen skal desuden være en af grundstenene til et nyt kæmpe forretningskvarter i stil med Paris’ La Défense.

Maglev-teknologien går ud på, at elektromagneter danner magnetfelter, som holder toget oppe. Andre magneter skubber toget fremad. Det japanske magnettog MLX01 satte verdensrekord i 2003 med en hastighed på 581 km/h.

Læs også: Beijing vil have magnetjernbane

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>