Sprængfarlig skandale: Millioner af it-kroner brugt ulovligt

En større udbudsskandale er under opsejling hos NaturErhvervsstyrelsen.

I første omgang afslørede nogle få sætninger i en rapport urent trav i forbindelse med tildeling af kontrakter.

Det kan du læse mere om her: Afsløring: Styrelse indgik seks ulovlige it-aftaler.

Nu viser det sig, at alene to af seks ulovligt indgåede kontrakter, der imod reglerne ikke har været i udbud, beløber sig til 3,8 millioner kroner.

Imidlertid tyder meget på, at styrelsen slet ikke har overblik over skandalen endnu.

År uden udbud
Den ene af de to kontrakter drejer sig om Fisketegnssystemet.

Her lød det i første omgang fra styrelsen 20. februar 2014, at den ulovlige del af denne opgave, som ikke havde været i udbud, havde en værdi på 7.336.188,11 kroner – altså 7,3 millioner kroner.

Oplysninger, der har været godkendt i direktionen hos NaturErhvervsstyrelsen, inden de blev udleveret, viser sig dog at være forkerte.

For få timer før deadline på denne artikel henvender styrelsen sig igen i en mail, hvor leverandøren IBM er cc til orientering.

Nu viser det sig, at dette rettelige beløb, der har været “udbudsretlig uortodoks” har en værdi på 1,637.393,97 kroner, oplyser styrelsen pludselig den 26. februar 2014.

Leverandørens navn angives dog fortsat til at være: IBM Danmark.

Sejler for styrelse
NaturErhvervsstyrelsen har, siden man blev opmærksom på de mange uregelmæssigheder i de seks it-aftaler, blandt andet ansat folk til at rette op på tingene.

Imidlertid tyder den foreløbige afgørelse på en aktindsigt Computerworld sendte 2. december 2013, som en delafgørelse blev truffet 20. februar 2014, at overblikket over skandalen ikke er på plads.

Således hed det i første omgang om Fisketegnssystemet, at det at opgaven ikke havde været i udbud i 120 måneder – siden 2003, oplyste myndigheden.

Det blev siden rettet til siden 2011. Unægteligt lidt af en forskel.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>