TDC: Derfor kan fiber-nabo ikke få fiberforbindelse


Telekæmpen TDC har i de forgangne år gravet vejene op flere gange rundt om it-supporteren Albin Torhus’ ejendom ved Ølsted syd for Frederiksværk på Sjælland.

Alligevel bliver Albin Torhus spist af med en forbindelse på 20/2 Mbit/s, efter han har henvendt sig til TDC i efteråret 2013.

Det kan du læse mere om her: Er nabo til TDC’s fiberrør: Alligevel kan dansk it-mand ikke få hurtig internet

Computerworld har forelagt TDC sagen, og teleselskabet lægger ud med en undskyldning.

“Vi har desværre fået givet kunden de forkerte oplysninger, og det er selvfølgelig superærgerligt, at kunden bliver misinformeret,” fortæller René Brøchner, direktør for mobil, bredbånd, tv og telefoni til private hos TDC.

Højere de facto-hastigheder
Han forklarer, at Albin Torhus på den eksisterende kobberforbindelse i dag kan få 40/10 Mbit/s og fra den 17. februar køre med 50/10 Mbit/s, når TDC generelt skruer op for hastighederne i hele landet.

“De facto-hastigheden i lige præcis i det område er faktisk 55/10 Mbit/s på kobberet, og det svarer jo til en god, stabil hastighed på mellem 20 og 50 Mbit/s, som de fleste af vores kunder efterspørger,” lyder det fra René Brøchner.

TDC-direktøren indskyder, at TDC også har undersøgt Albin Torhus’ mulighed for internet via hans YouSee-abonnement.

Her lyder det, at han kan få hastigheder op mod 100 Mbit/s i dag via coaxkablet, hvilket eventuelt stiger til 300 Mbit/s i løbet af året.

Hvad med fiber?
Albin Torhus bor lige ved siden af en fiber-station, og vejene er gravet op flere gange for at lægge fiber i jorden. Hvorfor kan I ikke tilbyde ham fiber?

“Jeg kan godt forstå forvirringen, men det er sådan, at det er vores backbone, der løber ved hans hus, og det er toppen af fødekæden til resten af vores bredbånd,” svarer Rene Brøchner og fortsætter:

“På vores backbone hverken kan eller vil vi tilkoble kunder grundet sikkerhed. Det har vi forskellige knudepunkter til, ligesom en vand og el-forsyning har knudepunkter, hvor kunderne kan blive koblet på.”

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>