Verizon forventer også betaling fra Netflix

Bare en dag efter at Netflix er gået med til at betale Comcast for direkte adgang til internetudbyderens netværk, melder Verizons CEO ud, at han forventer en lignende aftale. Det skriver Arstechnica.com.

Ifølge Verizons CEO, Lowell McAdam, har Verizon ligget i forhandlinger med Netflix i over et år.

Udmeldingen kommer efter, at mange kunder ved de amerikanske internetudbydere Comcast og Verizon har oplevet forringet videokvalitet fra Netflix. Flere har beskyldt både Comcast og Verizon for at skrue ned for Netflix-trafikken og på den måde forringe tjenesten med vilje.

For at sikre at kunderne kan streame film på Netflix i god kvalitet, har Netflix derfor valgt at betale Comcast for en god forbindelse ud til kunderne. Og det er altså en lignende aftale Verizon håber på.

Læs også: Netflix indgår aftale med ISP om adgang til båndbredde

Men aftalen har fået stor kritik fra forbrugerorganisationen Public Knowledge, som kalder aftalen for farlig.

»Internetudbydere bør tage betaling fra deres kunder for adgang til internettet. De skal ikke tage betaling fra resten af internettet for adgang til deres kunder,« siger John Bergmayer, som talsmand for Public Knowledge.

Verizons CEO, Lowell McAdam, mener derimod kun det er rimeligt, at Netflix investerer i et bedre internet, når nu tjenestens trafik belaster en stor del af netværket.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>