Video: Sådan tvinges internet-afhængighed ud af unge mennesker

Det minder mest af alt om en arbejdslejr eller et topsikret fængsel, men det er en klinik, der skal kurere kinesiske teenagere, der er blevet diagnosticeret som web-junkier.

Behandlingen foregår under ganske barske og håndfaste forhold, med timevis af terapi, medicin og militære træningsøvelser.

Videoen nederst er et klip fra en dokumentarfilm, som er publiceret af The New York Times, der beskriver forholdene på en kinesisk net-klinik.

De kinesiske eksperter fortæller blandt andet, at hvis du er på nettet mere end seks timer om dagen, uden at det er i forbindelse med skolearbejde eller job, så er du farezonen for at blive internetafhængig.

Indlagt af far og mor
De unge mennesker, der interviewes i filmen, beretter, at de mod deres vilje er blevet ‘indlagt´ af deres forældre for at blive net-afruset.

På hjemmet bliver de bevogtet af soldater, får behandling med medicin og overvåget døgnet rundt. I dagtimerne står menuen også på hård militærtræning.

Alt sammen for at returnere ungdommen til den virkelige verden.

Om behandlingen er god eller skadelig, bliver ikke berørt i filmen, men de personer, der driver behandlingscentret, hævder at 70 procent ikke bruger nettet efter indlæggelsen.

Og det kan man sådan set godt forstå.

Det påpeges at internet-afhængighed er stadigt voksende problem i landet, og at der at den grund findes i hundredevis af lignede internet-behandlingshjem i Kina.

Kineserne tager grovfilen i brug overfor internetafhængighed.

Læs også denne reportage fra Foxconns it-fabrikker i Kina: Springer de ansatte stadig ud fra taget hos Foxconn?

Ups: Halvdelen af klodens internettrafik sendt til én forkert ip-adresse

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>