Wifi-båren virus spreder sig som en forkølelse

Forskere ved University of Liverpool har for første gang udviklet en computervirus, der kan inficere det trådløse netværk i sig selv og sprede sig som en forkølelse blandt mennesker.

Virussen, som holdet har døbt ‘Chameleon’, er i stand til at lægge sig på et access point, hvor den automatisk finder og inficerer de systemer på netværket, der har den laveste beskyttelse. Det skriver Science Blog.

Men det særlige ved virussen er, at den i forsøget ikke blev opdaget af computernes antivirussystemer. Det skyldes, at virussen kun er til stede via det trådløse netværk og aldrig lægger sig fysisk på computeren.

Når virussen først er inde i et access point, kan den desuden også sprede sig til andre dårligt beskyttede hotspots i nærheden. Det er særlig problematisk i tætbefolkede områder, hvor afstanden mellem de trådløse netværk ikke er større, end at virussen kan se og eventuelt inficere et nyt netværk. Og så er epidemien for alvor i gang.

Professor i netværkssikkerhed Alan Marshall fortæller, at folk ikke troede, at det var »muligt at udvikle en virus, som kunne angribe wifi-netværk, men vi har demonstreret, at det er muligt, og at den kan sprede sig hurtigt.«

Professoren fortæller, at man nu kan bruge den viden til at udvikle nye teknikker, der kan identificere denne type angreb.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>