18-årig dansker vinder fodbold-vm – med controlleren i hånden

I disse uger foregår verdensmesterskabet i fodbold på dyre græsplæner i Brasilien. Men sideløbende har fodboldorganisationen FIFA også afholdt det officielle verdensmesterskab i den digitale udgave af spillet, og her har Danmark snuppet guldet. Det skriver spilmagasinet Gameplay.

18-årige August Rosenmeier har tidligere vundet flere danmarksmesterskaber og vandt temmelig sikkert finalen med 3-1. Danskeren havde hænderne på controlleren for den digitale udgave af Brasilien mod britiske David Bytheway, som styrede det tyske landshold.

Dermed var den digitale finale en forsmag på den finale, som mange forud for slutrunden på grønsværen har forudsagt. Blot blev den digitale udgave af fodboldverdensmesterskabet altså en dyst mellem to spillere fra lande, hvor det ene slet ikke kvalificerede sig i den fysiske verden, mens briterne blev slået ud i den indledende runde i Brasilien.

Danmark har tidligere sikret sig verdensmesterskaber i discipliner inden for e-sporten, som de seneste år har vokset sig stor og ofte har imponerende tilskuertal, når der holdes eksempelvis verdensmesterskaber i Starcraft.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>